Παρά την επιτυχία, η Seat σταματάει την εμπλοκή της με τα ηλεκτρικά σκούτερ

Η Seat πουλάει εδώ και αρκετό καιρό, με αρκετή επιτυχία, τα ηλεκτρικά σκούτερ MO, τα οποία κατασκευάζονται από την επίσης ισπανική Silence. Τώρα έρχεται μια είδηση-σοκ για τον χώρο της ηλεκτροκίνησης, αφού η γνωστή αυτοκινητοβιομηχανία απλά… παύει να εμπλέκεται με τα σκούτερ.

Ιδού λοιπόν η νέα, εξαιρετικά επιθετική, στρατηγική που εφάρμοσε η Seat στη Γαλλία για να καταστρέψει τα ηλεκτρικά σκούτερ της!

Πρόκειται για μια τεράστια έκπληξη από την Seat, η οποία διέθετε ένα από τα καλύτερα ηλεκτρικά σκούτερ στην αγορά (όπως λένε άνθρωποι της αγοράς, μιας και εμείς στο Scooternet δεν τα οδηγήσαμε ποτέ) που κατασκευάζονται από την επίσης ισπανική Silence.

Η Seat λοιπόν ξεπουλάει τα αποθέματά της και αυτή η εκκαθάριση έχει ως αποτέλεσμα εξαιρετικά χαμηλές τιμές, με τιμή μειωμένη ακόμα και στο μισό για ορισμένα μοντέλα!

Ενώ η μάρκα ανακοίνωσε πριν από ένα μήνα ότι τερματίζει τη συνεργασία της με τη Silence, αυτή η κίνηση δείχνει παράλληλα και τις αδυναμίες ενός κλάδου – της ηλεκτροκίνησης και των ηλεκτρικών σκούτερ – που αυτή τη στιγμή δεν τα πηγαίνει καθόλου καλά.

Πρωταγωνιστής της κατηγορίας ηλεκτρικών σκούτερ της Seat σε κάποιες ευρωπαϊκές αγορές, το Seat Mo, θα σταματήσει σύντομα να παράγεται από τον κατασκευαστή, κι απ’ ό,τι φαίνεται πρέπει όλα  τα Μο να εξαφανιστούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα από την αγορά.

Ενημερωτικά να αναφέρουμε πως και στην Ελλάδα τα ηλεκτρικά σκούτερ της Silence είναι πρώτα σε πωλήσεις, έχοντας ταξινομήσει 57 μονάδες από την αρχή του χρόνου μέχρι και τον Μάιο.