Με πρωτότυπες γραμμές και προοπτικές

Χρειάστηκαν δύο χρόνια μετά την εξαγορά της Peugeot Scooters από την ινδική Mahindra για να εμφανιστεί στην αγορά το πρώτο δίτροχο που να φέρει την υπογραφή των δύο εταιριών.

peugeot-genze-2

Η καινοτόμια έρχεται από την Peugeot, θυγατρική πλέον του Ομίλου Mahindra και την Genze που έχει έδρα στις Ηνωμένες Πολιτείες, μέσω αυτού το σκούτερ “Generation Zero Emissions» (μτφ. Γενιά Μηδενικών Ρύπων) ή Genze που είναι η νέα λύση στη μετακίνηση που λέγεται… ηλεκτροκίνηση.

peugeot-genze-4

Η εμφάνιση του Peugeot Genze διαφέρει απ’ οτιδήποτε κυκλοφορεί στο χώρο των σκούτερ αφού μοιάζει με έντομο (αυτό είναι σαφές) και μάλιστα σπάνιο…

Το καλό είναι ότι διαθέτει αποσπώμενη μπαταρία, επιτρέποντας έτσι στον αναβάτη να τη μεταφέρει στο σπίτι του για φόρτιση και να μην έχει στο μυαλό του τη δυσκολία εύρεσης πρίζας, καλωδίων κ.λπ.

peugeot-genze-5

Λιγνό, λιτό και εργονομικό το ηλεκτρικό σκούτερ με το μεγάλο επίπεδο δάπεδο και τον μεγάλο αποθηκευτικό χώρο-κουβά στην ουρά, ενώ χαρακτηριστικά είναι τα επικλινή αμορτισέρ στον μικρής διαμέτρου πίσω τροχό και τα “Ζ” πάνω στο μπροστινό δισκόφρενο.

Δισκόφρενο υπάρχει και στον πίσω τροχό.

peugeot-genze-3

Η μπαταρία του Peugeot Genze φορτίζεται πλήρως μετά από 4 ώρες και δίνει μια αυτονομία που εύκολα μπορεί να φτάσει στα 50 χιλιόμετρα, σύμφωνα με τον κατασκευαστή.

Το πλαίσιο του Peugeot Genze είναι φτιαγμένο από αλουμίνιο και έτσι βοηθά στη μείωση του βάρους του ηλεκτρικού σκούτερ.

Το Peugeot Genze διατίθεται εδώ και καιρό στην αγορά των ΗΠΑ και διαθέτει μια οθόνη αφής που παρακολουθεί την κατανάλωση σε πραγματικό χρόνο, την κατανάλωση δηλαδή kWh ανά χιλιόμετρο.

peugeot-genze-1

Το νέο – για την Ευρώπη – ηλεκτρικό σκούτερ θα φτάσει στις αγορές μέσα το 2017, αφού χρειάζεται χρόνος για να προσαρμοστεί στις ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

Σημειώστε ότι το Σαν Φρανσίσκο διαθέτει τον μεγαλύτερο στόλο ηλεκτρικών σκούτερ στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως επίσης πρέπει να σημειώσουμε ότι η Peugeot είναι από τις πρωτοπόρους στα ηλεκτροκίνητα σκούτερ: το πρώτο σκούτερ παραγωγής εμφανίστηκε το 1996, το Scootelec και το 2011 το e-Vivacity.

Περισσότερες πληροφορίες… σύντομα.